Obnova motorja

Razlogi za obnovo motorja

Ali veste kdaj izbrati obnovo motorja?

Najpogostejši razlogi za celovito obnovo motorja po metodi Automotiv®

080 755 755

Za vsa vprašanja in naročilo na servis nas prosim pokličite ali nam pošljite sporočilo.

1. Nezanesljivost vozila

Ko se pojavijo večja popravila in veliki stroški ali pogoste okvare na motorju ali drugih ključnih sistemih vozila, lahko visoki stroški popravil in slaba volja zaradi nedelovanja postanejo vzrok za razmišljanje o obnovi motorja ali celotnega vozila. Obnova motorja ali vozila lahko predstavlja finančno bolj smiselno rešitev v primerjavi z investiranjem v draga popravila.

2. Starost vozila

Ko vozilo doseže visoko starost, se lahko pojavijo številni skriti obrabljeni deli in okvare, ki vas v najmanj primernem trenutku pustijo na cedilu (največkrat nevozno ali celo nevarno vozilo). V tem primeru lahko razmišljanje o obnovi motorja ali celotnega vozila postane privlačno. Obnova lahko vozilu povrne moč, zanesljivost ter mu podaljša življenjsko dobo, kar je lahko bolj ekonomična alternativa nakupu novega vozila.

3. Večja poraba različnih tekočin

Velika poraba olja je en najbolj jasnih signalov, da je čas za obnovo motorja.

4. Večja učinkovitost

Nekateri lastniki vozil se odločijo za obnovo motorja ali celotnega vozila, ker želijo izboljšati učinkovitost, zmogljivost ali gorivno ekonomičnost svojega vozila, ki se odrazi v zanesljivosti vozila. Obnova motorja lahko vključuje tudi nadgradnje, ki izboljšajo delovanje in omogočijo boljšo vožnjo.

5. Čustvena vez z vozilom

Včasih ljudje razmišljajo o obnovi motorja ali celotnega vozila, ker so navajeni na svoje vozilo in ga imajo radi. Morda jih na vozilo veže veliko spominov in jim veliko pomeni. V takšnih primerih je obnova zagotovo prava rešitev, saj lahko še naprej uživajo v varni vožnje obstoječega vozila.

6. Okoljska ozaveščenost

Vse več posameznikov se odloča za obnovo motorja ali celotnega vozila kot trajnostno alternativo nakupu novega vozila. S tem prispevajo k zmanjšanju odpadkov in ohranjanju naravnih virov.