Metoda Automotiv®

Obnova motorjev po metodi Automotiv®

Obnova motorja poteka skrbno in strokovno po izvirni ter avtentični metodi Automotiv®, ki smo jo z več desetletnimi izkušnjami zasnovali za zagotavljanje najvišje kakovosti.

Zajema natančen postopkovnik z detajlnim pregledom, inženirskim pristopom obnovitve, nadomestnimi deli najvišje kakovosti in večstopenjskim preverjanjem odličnosti izvedenih del.
080 755 755

Za vsa vprašanja in naročilo na servis nas prosim pokličite ali nam pošljite sporočilo.

KAKO POTEKA?

1. Pogovor z uporabnikom vozila

Zelo pomembni pri zasnovi projekta prenove so podatki uporabnika. Povprašamo vas, kako se motor (vozilo) obnaša motor ob različnih režimih vožnje, kakšna popravila so bila že opravljena, kaj povzroča težave in kakšna so vaša pričakovanja. Na osnovi podatkov ter dragocenih izkušen s preteklimi primeri določenega modela motorja, se določi grobi tehnično/ekonomski obseg dela.

2. Pregled in diagnosticiranje

Za lažje diagnosticiranje težav ter določanje stopnje obrabe motor najprej temeljito pregledamo in opravimo podrobne meritve posameznih sklopov. Tako pridobimo celovit vpogled v stanje motorja in identificiramo potrebne elemente obnove.

3. Priprava in predstavitev

Pripravimo in predstavimo načrt del in skupaj z vami potrdimo stroškovnik.

4. Demontaža in čiščenje

Po diagnosticiranju sledi demontaža motorja ter razstavljanje in skrbno čiščenje vse do najmanjših komponent. To nam omogoča temeljit pregled ter odstranitev umazanije, olj in ostankov, kar je ključnega pomena za učinkovito obnovo.

5. Ponovne meritve in primerjava

Ponovne meritve ter primerjava s tovarniškimi tolerancami nam omogoča potrditev diagnoze vzročno posledičnih okvar. Pri tem smo pozorni na vsako najmanjšo anomalijo, ki je zaznana na delih, ali za izkušenega tehnika ni običajnega videza (kot morebitno predhodno popravilo).

6. Obnova komponent

Vsaka obrabljena ali poškodovana komponenta motorja se zamenja ali obnovi. To vključuje brušenje in obdelavo površin, menjavo tesnil, ležajev, obročkov, jermenov, vijakov, vodil in drugih delov, kot to zahteva Automotivova® preverjena metoda obnove.

7. Brušenje na mero ter honanje

Pri valjih motorja (cilindrih), si pomagamo z brušenjem na mero ter honanjem. Če so valji preveč dotrajani in to ni mogoče, menjamo valje z novimi pušami iz najkakovostnejšega materiala, ki je enak originalni sestavi. To zagotavlja optimalno prileganje in tesnost najvitalnejšega dela motorja (batov in valjev).

8. Testiranje glave motorja in preverjanje ventilov

Glava motorja se skrbno stestira, preveri izpušne in sesalne ventile, jih obdela in po potrebi zamenja. Zagotovi se primerno toleranco vodil, ter se jih skupaj z obdelavo geometrije kotov sedežev ventilov, prilagodi maksimalnemu tesnjenju. Dobro pripravljena glava motorja močno vpliva na delovanje motorjev z direktnim vbrizgom (tako bencinskih kot Diesel motorjev).

9. Preverjanje in meritev vrtečih elementov

Preverijo in premerijo se vsi vrteči elementi, kot so glavna gred, ojnice, odmične gredi, črpalka ter izravnalne gredi za optimalno zagotavljanje triboloških pogojev, mazanja in regulacije, saj je velik del trenja in hlajenja reguliranega prav preko drsnih površin teh elementov.

10. Sestavljanje in nastavitev

Ko so vse komponente obnovljene, sledi skrbno sestavljanje motorja po tovarniških normativih in metodah. Pri tem upoštevamo pravilno namestitev delov, pravilen vrstni red in moment zatezanja vijakov, kot tudi tesnjenja. Nato opravimo potrebne končne nastavitve tako mehanskih delov, kot tudi elektronske kalibracije.

11. Testiranje in ocenjevanje

Po sestavljanju motorja opravimo temeljito testiranje, da preverimo njegovo delovanje ter odpravimo še zadnje nepravilnosti. Motor se preizkusi na različnih obremenitvah in hitrostih, da se večkratno preveri njegova zanesljivost in zmogljivost.

12. Končna kontrola

Preden končamo postopek obnove, opravimo končen kontrolni proces, kjer ponovno preverimo, ali so vse komponente pravilno nameščene in delujejo brezhibno. Potem je motor pripravljen za predajo stranki.

13. Primopredaja

Sledi primopredaja stranki ter vabilo na brezplačni kontrolni pregled motorja po 1.000 prevoženih kilometrih.

Pri PSC Automotiv smo specialisti za trajnostno obnovo motorjev. Uporabljamo najnovejšo tehnologijo, visokokakovostne materiale in inženirski pristop ter izvirno in dovršeno metodologijo dela. Osredotočeni smo na zanesljivost in trajnost, in sfokusirani na najmanjše podrobnosti, da vam zagotovimo popolnoma obnovljen motor, ki bo vašemu vozilu povrnil moč, zmogljivost in zanesljivost.

Na storitev obnove motorja ob rednem vzdrževanju pri nas zagotavljamo kar petletno jamstvo na strojelom motorja ter 100% garancijo na opravljeno delo, veljavno eno leto oz. do prvega servisa ali 20.000 km.