Metoda Automotiv®

Metoda prenove celotnega vozila Automotiv®

Prenova celotnega vozila poteka skrbno in strokovno po natančni, avtentični metodi Automotiv®, ki smo jo z več desetletnimi izkušnjami zasnovali za zagotavljanje najvišje kakovosti. Zajema natančen postopkovnik z detajlnim pregledom, inženirskim pristopom obnove, nadomestnimi deli najvišje kakovosti in večstopenjskim preverjanjem odličnosti izvedenih del.

080 755 755

Za vsa vprašanja in naročilo na servis nas prosim pokličite ali nam pošljite sporočilo

Postopek obnove celotnih vozil po metodi Automotiv je skrbno načrtovan in izveden z visoko stopnjo pozornosti do podrobnosti. Naša ekipa strokovnjakov se bo posvetila vsaki fazi obnove, vključno z:

1. Pogovor z uporabnikom vozila

Kot pri obnovi motorja, je tudi pri obnovi celotnega vozila zelo pomemben intervju z uporabnikom vozila. Koristni podatki in želje so pomembne za kasnejše odločitve tehnikov, kot tudi pričakovanj stranke, kako obsežna bo obnova vozila, ter postavljanje prioritet med varnostjo in izgledom obnovljenega vozila.

2. Priprava vozila

Vozilo se temeljito očisti, odstranijo se vsi elementi, ki prekrivajo morebitne poškodbe ali rjavenje, ki jih bo potrebno odpraviti.

3. Popravilo in priprava karoserije

Vsi manjši in večji popravki na karoseriji se izvedejo z namenom, da se doseže popolna gladkost in ponovna trdnost površine.

4. Brušenje in barvanje

Deli karoserije se brusijo, zaščitijo s cinkom, barva se nanese v več plasteh, da se doseže želeni končni videz vozila.

5. Obnova notranjosti

Notranjost vozila se skrbno očisti, obnovi in prilagodi glede na želje stranke. V ta segment obnove spadajo tako sedeži, tapetne obloge, kot volanski obroč in prestavna ročica. Pri tem delu se prilagajamo glede na želje strank (zamenjamo iz tekstila v usnje ali druge barvne kombinacije).

6. Sestavljanje in finalizacija karoserijskega dela

Vozilo se sestavi nazaj, notranjost se opremi s potrebnimi elementi in izvedejo finalna dela kot so čiščenje in poliranje.

7. Pregled stekel

Preveri se vetrobransko steklo. V kolikor je vidna kakršnakoli razpoka, se jo popravi ali zamenja steklo. Ravno tako se preveri delovanje mehanizmov za dvigovanje stranskih stekl in po potrebi obrabljene/poškodovane dele tudi zamenja.

8. Obnova zavor, zavornih čeljusti, cevi

Pregledajo se vsi spoji in povezave z zavornimi cevmi. Po potrebi se jih zaradi korozije zamenja. Stestira se zavorne čeljusti in po potrebi zamenja tesnila, očisti vodila in v dogovoru s stranko zamenja diske in ploščice (odvisno od obrabe).

9. Obnova podvozja, amortizerjev, vzmeti in vodil

Podvozje je ključnega pomena pri varnosti, zato dajemo velik poudarek pregledu vzmeti, dušenja amortizerjev in vseh spojev kinetičnih elementov podvozja.

10. Obnova platišč

V kolikor so platišča iz aluminijeve zlitine, jih po potrebi poravnamo in odpravimo morebitne poškodbe laka. Jeklena platišča ponovno pobarvamo in poskrbimo za primernost okrasnih pokrovov za lepši izgled.

11. Preverjanje in čiščenje delovanja prezračevalnega sistema in klimatske naprave

Po potrebi se zamenja dele kompresorja, uparjevalnika in kondenzatorja, zamenja hladilni plin za učinkovito hlajenje ter očiti vse pretočne kanale, v katerih se je skozi leta nabiral prah in zdravju škodljive bakterije.

12. Obnova svetlobnih teles (žarometov)

Poleg pravih kotov svetlobe, ki jih mora imeti vozilo, je zelo pomembna tudi prosojnost površine žarometov. Tako se po potrebi obnovi površino, da je gladka in prosojna za večjo svetilnost.

13. Obnova in popravilo električnih komponent

Obnova in popravilo električnih komponent, displaya radia, nadgradnja navigacije in ostalih modulov v vozilu, kot so centralno zaklepanje, dvig stekla, itd…

14. Obnova in pregled menjalnika

Pri obnovi oziroma pregledu menjalnika sledimo dvema algoritmoma. Če menjalnik deluje brezhibno, ga temeljito notranje očistimo, zamenjamo olja in čistilce, pretesnimo tesnila in manšete. Ob tem pregledamo pogonske gredi ter homokinetične zglobe. V kolikor gre za obnovo menjalnika zaradi simptomov nedelovanja, se s stranko dogovorimo za poseben postopek zobnikov, diferencialov, ležajev, lamel, kot tudi elektronskega dela regulacije menjalnika.

Seveda pa je ključna tudi celovita obnova motorja po metodi Automotiv® – vse o tem tule >>

Ob rednem vzdrževanju pri nas zagotavljamo kar petletno jamstvo na strojelom motorja ter 100% garancijo na opravljeno delo, veljavno eno leto oz. do prvega servisa ali 20.000 km.